V Zavodu Ars Viva, ki skrbi za prevoz invalidov in drugih oseb v okviru projekta »Mobilno do znanja kulture in družbe«, smo 5. decembra 2019 dobili novo kombinirano vozilo renault MASTER, ki bo ljudem na območju treh občin: Bloke, Cerknica in Loška dolina omogočilo večjo mobilnost.
“Za naše uporabnike je prevoz zelo pomemben in potreben, kajti vse manj jih lahko uporablja javni prevoz. Poleg tega bodo tudi naši gosti Youth hostla lahko deležni prevozov, v bolj ali manj oddaljene turistične kraje. S predelavo je vozilo stalo okoli 34 tisoč evrov in je prilagojeno za prevoz ljudi z invalidskimi vozički, bo poskrbljeno za varnejšo vožnjo.” je ob včerajšnjem prevzemu novega kombija dejala direktorica Urša Telič Miler. Vozilo je trenutno na predelavi v Kranju, vendar že naslednji teden se bodo uporabniki prvič zapeljali z novim vozilom.

Zavod Ars Viva se vseskozi ukvarja z dobrodelnimi dejavnosti na območju Notranjske, se odziva na potrebe prebivalcev v okolici, sodeluje pri humanitarnih akcijah v slovenskem in širšem merilu. Odzivajo se na akutne potrebe ljudi, ki po njihovi oceni potrebujejo pomoč in bodo z njihovo pomočjo lahko prebrodili težke življenjske preizkušnje.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA