Delavnica za predstavitev človeških dognanj o novih tehnologij z učinkovitim povezovanjem turizma, gospodarstva, znanosti in umetnosti.

V Podcerkvi v Zavodu Ars Viva smo 24.1.2020 naredili predstabvitveno delavnico viar očal v turizmu. Sodelavcem Zavoda Ažmurk smo  prisluhnili predstavitvi najnovejšim rešitvam uporabe virtualne in obogatene resničnosti. Skupaj z Javnim Zavodom Snežnik, ki so na projektu LAS pridobili primerno oremo za prikazovanje virtualnih vsebin, smo se učili to opremo uporabljati. Ugotovili smo, da v slovenskem prostoru v ničemer ne zaostajamo z razvojem najnovejših tehnologijah v svetovnem merilu.

Omenjene tehnologije se vse bolj uveljavljajo za izobraževalne, predstavitvene in izkustvene namene, v sektorjih medicine, designa, turizma in zabave. Tehnologije so še vedno v povojih, kar pomeni, da je s tem povezanih še precej izzivov, tako družbenih kot tehnoloških, npr. t.i. kiber slabost in asocialnost. Trendi, ki se kažejo na obzorju, so vsekakor zmogljivejše, brezžične naprave z več ločljivosti ter prosojni upogljivi zasloni. V katero smer se bo točno razvijala je težko napovedati, vsekakor pa bo prisotna v naših življenjih bolj kot si lahko trenutno predstavljamo.

Youth hostel Ars Viva  

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA