Zavod Ars Viva je brezplačno pomagal bodočima diplomantoma Fakultete za socialno delo Nini Žitek in Matjažu Tomažiču pri izdaji knjige NOVA ZGODBA V STARI ZGODBI ŽIVLJENJA.

Oba povezuje veliko zadovoljstvo pri delu s starimi ljudmi. Verjameta v moč bogate zakladnice starih ljudi, ki so velikokrat tudi preslišani. Prav zato sta se odločila, da izpeljeta projekt in omogočita starim ljudem, ki bivajo v institucionalnem varstvu, da se jih sliši. MATJ-KNJIGA

V knjigi so zbrane dragocene osebne zgodbe starih ljudi. Te zgodbe vam omogočijo

nepozaben sprehod po življenjskih potem stanovalcev različnih domov po Sloveniji. Morda se boste na kakšnem od teh sprehodov ozrli na svoje lastne poti, ki ste jih v življenju že prehodili in spoznali, kako dragocene so tudi vaše izkušnje. Naj vam le-to pomaga pri vseh nadaljnjih korakih in sprehodih skozi pisano barvo življenja.

 

NOVA ZGODBA V STARI ZGODBI ŽIVLJENJA

 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA