DSC_0017FOTOGRAFIJE - Mladi pevci Pevskega zbora Anton Martin Slomšek iz Bazovice v Italiji, so nas ob praznovanju nadvse pomembnega praznika 40.letnice delovanja povabili na koncert, ki je bil v nedeljo, 28.februarja 2010 v Športnem centru Zarja v Bazovici pri katerem bo sodeloval veliki prijatelj zbora, to je mladi harmonikar Marko Manin, ki ga smatrajo za naslednika Avsenika in Slaka in njegov trio.

Zborovodkinja Zdenka Križmančič, ki je žena našega člana Pavla, nas je na naše veselje že večkrat povabila, da smo z zborčkom sodelovali in vedno odhajali polni veselja in predvsem polnih src. Tudi tokrat je bilo tako, saj so se na praznovanju zbrali vsi, ki jim ti otroci in druženje z njimi veliko pomeni. Vzgoja otrok v takšnem vzdušju prinaša v življenje otrok neizbrisne sledi, ki jim bodo kjerkoli in kadarkoli prišle še kako prav. Vrhunskega petja, ki jim ga je v usta položila zborovodkinja s sodelavci in vsega kar zraven dodajajo še starši, se lahko skupaj le veselijo. Z zborom so neštete generacije prepotovale velik del sveta in spoznale veliko prijateljev. To pevsko tradicijo pa nameravajo širiti tudi v bodoče, saj mednje prinaša mnogo druženja in veselja, ki ga radi delijo z drugimi.

V letošnjem letu smo otroški pevski zbor povabili na pevski tabor v Loško dolino in se že veselimo sodelovanja.

Ob prazniku čestitamo vsem mladim pevcem in vsem tistim, ki so jim pomagali do vrhunskih dosežkom in priznanjem ter jim želimo še veliko let uspešnega dela.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA