Sestavine:strudel

-1 žlica sladkorja
-30 dag presejane moke
-1 jajce
-2 dl mlačne vode

Jabolčni nadev:

-1 kg kislih jabolk sladkor po potrebi
-10 dag masla
-1 žlička cimeta
-3 žlice rozin, namočenih v  rumu

Postopek:

Vodo zmešamo s stepenim jajcem, soljo in sladkorjem. Dodamo moko in dobro pregnetemo. Položimo testo na pomokano desko in ga gnetemo 10 minut dokler ne postane voljno. Pokritega nato pustimo v topli posodi eno uro. Nato razgrnemo po mizi prt, dovolj velik. Rahlo ga pomokamo in položimo testo v središče. Z valjarjem ga zvaljamo v krog. Nato testo še malo raztegnemo po mizi. Vlečemo ga navzven, medtem ko se premikamo okoli mize. Testo mora postati zelo tenko. Odrežemo debelejše robove, ki visijo navzdol, ostane jih le nekaj centimetrov. Poškropimo z maslom. Nato razgrnemo po testu nadev. Vse skupaj mehko zvijemo s tem, da dvigamo prt. Zavitek vložimo v pomaščen pekač.

Jabolčni nadev:

Pripravimo stopljeno maslo. Nato olupimo in tenko narežemo jabolka. Dodamo sladkor in cimet ter vse skupaj zmešamo. Nadev razgrnemo po pomaščenem testu in potresemo z rozinami. Vse skupaj zvijemo, da dobimo zavitek. Vložimo ga v pekač in premažemo z oljem ali maslom. Pečemo v pečici pri 180 stopinjah eno uro.

Pa dober tek!


Vir: www.kulinarika.net

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA