dragica_su126. marca zvečer so v prostorih VDC-ja v Ilirski Bistrici odprli razstavo platen domače slikarke Dragice Sušanj iz Doljnjega Zemona. Dragica Sušanj je slikarka, ki slika z usti in že vrsto let svoja dela uspešno razstavlja dragica_su2tako na samostojnih kot skupinskih razstavah po vsej Sloveniji. Večer otvoritve so prijetno popestrili učenci Glasbene šole Ilirska Bistrica, - Tevž Semak in Urša Strle na kitari ter harmonikarja Matevž Sosič in Klemen Hribar. Slikarko in njena dela je predstavila umetnostna zgodovinarka Polona Škodič. Mnogoštevilni obiskovalci so bili navdušeni nad novimi deli avtorice, ki se tokrat predstavlja predvsem z izborom krajinskih upodobitev in različnih tihožitji. Dragica Sušanj slika dobrih osem let in je že kmalu dokazala, da ima talent, veliko volje in veselja. V dokaj kratkem času je osvojila likovno znanje in pohvale vredno raven. Od leta 2006 je tudi štipendistka uglednega Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Aktivna pa je tudi v likovni sekciji Zveze paraplegikov Slovenije. Slika v glavnem v tehniki olje na palatno, preizkuša pa se tudi v drugih zvrsteh. dragica_su4

dragica_su3Razstava prinaša tematsko in barvno slikovitost v slogu poetičnega realizma. V krajinskih slikah prepoznavamo motive iz njenega domačega okolja, primorske in obmorske pejsaže in nasploh podobe narave in podeželja, ki so avtorici zelo pri srcu. Zanimiva so tudi najnovejša cvetna tihožitja kot tudi tista, ki jih je sestavila v bolj zahtevne kompozicije. Slikarstvo Dragice Sušanj izžareva veliko subtilnosti, topline in barvne zgovornosti. Razstava bo na ogled mesec dni.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA