FOTOGRAFIJE

V soboto 17. in nedeljo 18. aprila 2010 smo na pobudo našega člana Zavoda ARS VIVA, slikarja Stojana Rutarja, v Domu Zveze slepih in slabovidnih v Izoli pripravili likovno delavnico za slabovidne slikarke in slikarke. Mentor delavnice je bil akademski slikar Izidor Jalovec s svojimi organizacijskimi izkušnjami pa je pomagal Benjamin Žnidaršič.

Ustvarjali smo v akrilu na platno, v popoldanskih urah pa smo poskusili ustvarjati v tehniki monotipije. Mentor je ustvarjalce obravnaval individualno in z nasveti pomagal graditi podobo od začetka do konca. Na koncu vsakega dneva smo skupaj reševali slikarske probleme in izmenjevali izkušnje.


{yoogallery src=[images/stories/Fotogalerija/2010-Izola-slepi] width=[40] height=[40] prefix=[thumb_] thumb_cache_dir=[thumbs] title=[Galerija Ars Viva Podcerkev] thumb=[default] style=[slideshow] order=[random] effect=[fade]}

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA