FOTOGRAFIJE

DSC_0038Društvo paraplegikov severne Primorske je v petek 30. aprila 2010 v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije organiziralo mesečno likovno delavnico v Gaberjah pri Tolminu. Na delavnici so sodelovali tudi slikarji našega Zavoda: Dragica Sušanj, Jože Tomažič, Benjamin Žnidaršič in mentor Rajko Čauševič. V prekrasnem vremenu in delovnem vzdušju smo se ob reki Soči ponovno srečali invalidni slikarji in izmenjali slikarske izkušnje. Pod mentorstvom Rajka Čauševiča so nekateri izkoristili še zadnji trenutek in ustvarjali za Zlato paleto – realistično slikarstvo na temo, letni časi, domači kraj in panoramsko slikanje. Prireditev so popestrili člani Folklornega društva iz Tolmina s postrežbo pa se je izkazala družina Leban.

DSC_0074

Naše poslanstvo je udeležencem likovnih delavnic, pomagati oblikovati lastno likovno ustvarjalnost, ki obsega oblikovanje osebnosti, učenje likovnih znanj, razvijanje likovnih zmožnosti in čuta, ki daje podlago za oblikovanje stališč, vrednot ter lastnega estetskega izraza.
Zavedamo se, da je likovna umetnost pri današnjem poudarjanju tehnologije in razumskega mišljenja pomembnejša kot kdaj koli. V naši kulturi, ki ji vladajo besede in števila, vzpostavlja nadvse potrebno ravnovesje. Likovne veščine postajajo vedno bolj pomembne pri vsakdanjem življenju in uporabne tako v strokovnem, službenem ali zasebnem življenju.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA