FOTOGRAFIJE

 

DSC_0031Ljubitelji likovne umetnosti v Rovinju, ki jih ravno ni malo, so si lahko od 18.DSC_0120 novembra do 6. Decembra 2010 imeli redko priliko ogledati  razstavo slikarjev invalidov z usti ali nogami.

Za razstavo gre zahvala upraviteljici Galerije MMC Rovinj gospe prof. Dubravki Svetličič, Županiji mesta Rovinj, Založbi USUN, Založbi UNSU iz Slovenije in podjetju Maistre. Na mednarodno razstavo slikarjev iz Hrvaške in Slovenije je prišel tudi predsednik svetovne organizacije slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Eros Bonamini.

DSC_0178Svoja dela so razstavljali: Maria Kristina Božičević, Stjepan Perković, Goran Radić i Ana Slonjšak iz Hrvatske in slovenski umetniki Angela Medved, Martina Pavlovič,DSC_0196 Dragica Sušanj, Vojko Gašperut – Gašpar, Silvo Mehle, Željko Vertelj, Jože Vodušek in Benjamin Znidaršič. Nekateri od njih so sodelovali na dopoldanski likovni delavnici in demonstrirali svoje delo.

Eros Bonamini je v svojem govoru poudaril, da so vsi prisotni slikarji prav s slikanjem, talentom, ljubeznijo do umetnosti in upornostjo premagali svojo invalidnost.

Na otvoritvi te za obiskovace zanimve razstave so se imeli priložnost s kulturnim programom predstaviti člani rovinjske Udruge osoba s invaliditetom i s mentalnom retardacijom «Meduza».