FOTOGRAFIJE

DSC_0054V Domu paraplegikov v Semiču smo se od 22. do 26. februarja udeležili likovnega izobraževanja v grafiki. V prijetnem okolju slikovite Bele krajine so likovniki ustvarjali linoreze in grafike za natečaj »Zlata paleta« v grafiki, ki jo vsako leto organizira Zveza likovnih društev Slovenije. Za »rekreacijo« pa so nekateri tudi slikarsko ustvarjali. V koloniji so sodelovali: Jožica Ameršek, Zorica Razboršek, Dragica Čadež, Ana Šter, Miran Jernejšek, Franc Ekart, Branko Rupnik, Damjan Rogelj, Benjamin Žnidaršič in Boris Šter. Vsi ustvarjalci so predloge za grafike oddali mentorju naših slikarjev Jožetu Potokarju, ki jih bo natisnil, opremil in pripravil za razstavo.P2240102
Tako kot vsako leto nas je tudi tokrat obiskal naš sosed nekdanji župan občine Semič, Janko Bukovec in jih razveselil z zlatorumeno zapečenim odojkom. Pridružil se nam je tudi sosed Aco Lebarič, akademski slikar in član društva paraplegikov Severne Štajerske, ki zadnja leta živi in ustvarja v Semiču. Za razvajanje s kuharskimi dobrotami so poskrbele naše stalne spremljevalke Irena, Ivanka in Nežka, ki so koncu dom tudi temeljito pospravile.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA