FOTOGRAFIJE

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja so 7. Aprila 2014 je v prelepem vremenu pripravilo slikarsko srečanje za slikarje invalide iz cele Slovenije. Srečanje je zaznamovala tradicionalno dobra organizacij20140407 104241a, lepo vreme in prijateljsko vzdušje.

Aprilski čas, ko se prebudi in zacveti narava, je že vrsto let »rezerviran« za slikarsko delavnico, ki jo v svojih prostorih in okolici že po tradiciji pripravi Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. In tudi tokrat so se 7. marca 2014 pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga polnoštevilno zbrali in izpopolnjevali slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
Skoraj 20 slikark in slikarjev je svoje slikarsko znanje nadgrajevalo v različnih tehnikah - akril, nekateri v tehniki olje na platno, drugi pa v risbi in rezbarjenju. Med njimi so bili tudi člani mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Benjamin Žnidaršič in Dragica Sušanj.
Delo naših umetnikov so si z velikim zanimanjem ogledali tudi malčki iz bližnjega vrtca Pedenjped, ovekovečila pa Dolenjski list in ekipa TV Vaš kanal.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA