FOTOGRAFIJE

koper 7Likovni ex-tempore Sladka Istra, ki ga organizira koprska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Mestno občino Koper, je tudi letos 21. septembra 2013 podrl rekorde – prijavilo se je 130 ustvarjalcev iz vse Slovenije in Italije. V čudovitem vremenu so na Semedelski cesti, v odprtem ateljeju s pogledom na morje slikali, se družili ter razstavljali svoja dela.

Tema ex-tempora je vezana na naslov prireditve »Sladka Istra«, seveda pa je pod tem naslovom mišljeno karkoli, kar ustvarjalca navdihuje na Istro – bodisi obala ali istrski griči, rastlinje, morje … Realistično ali abstraktno, vsak po svoje so likovniki doživljali in ustvarjali svoje motive ter jih prenesli na platno.

Petra Paravan, selektorica 5. ex-tempora Sladka Istra, je imela težko delo, na koncu pa izbrala 20 del, ki bodo po prvi razstavi v Kopru obiskala še razstavišča drugod po Sloveniji.1234693 636080559758736 1130052056 n

Drugo nagrado, sodelovanje na potujoči razstavi Sladka Istra 2013, so prejeli (po abecednem vrstnem redu): Milenka Arsenov, Rihard Bandelj Riki, Dajana Čok, Jasminka Ćišić, Uršula Debevec, Elsa Delise, Branka Dragosavac, Nevenka Fantinato, Miranda Kozic, Marija Maruša Maraž, Marija Pavlič, Zdenka Petek, Ivan Stojan Rutar (Zavod ARS VIVA), Marija Skledar, Predrag Szilvassy, Ida Šprah in Anita Vozelj.

Zmagovalci, pravzaprav zmagovalke ex-tempora Sladka Istra 2013 so postale: Albina Kragelj (Zavod ARS VIVA) iz Radencev, Saša Gajšek iz Celja ter domačinka Irena Debevec s Škofij. Nagrajenke bodo septembra prihodnje leto razstavljale v Pretorski palači, brezplačno se bodo udeležile tečaja likovne kompozicije, ki ga organizira JSKD, prejele pa so tudi praktična darila podjetij Big Bang d.o.o. ter knjigarne Libris.