FOTOGRAFIJE

IMG 9278V kampu ADRIA Ankaran se je 25. septembra 2013 zbralo 35 slikarjev invalidov in njihovihIMG 9319 spremljevalcev. Društvo paraplegikov Istre in Krasa (DPIK) je v sodelovanju z Javnim skladom RS za ljubiteljsko kulturno dejavnost, Zavodom ARS VIVA in hotelskim podjetjem Adria Ankaran organiziralo že osmo likovno delavnico - Ankaran 2013.

Pod vodstvom mentorja Rassa Causeviga so slikarji tudi letos slikali na temo morja. Na delavnico so bili povabljeni invalidni slikarji iz cele Slovenije (iz 8. invalidskih društev) in neinvalidi slikarje iz širše okolice, predvsem pa vsi tisti, ki jih naše ustvarjanje zanima. Poseben poudarek smo dali razvoju domišljije in izmenjavi izkušenj med slikarji. Težili smo k temu, da udeleženci pod mentorskim vodstvom likovne naloge rešijo na čimbolj ustvarjalen, samosvoj način.

Tudi tokrat smo bili na naši zadnji likovni delavnici na prostem zopet deležni posebne prijaznosti delavcev kampa, za kar se jim posebno zahvaljujemo.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA