Javni zavod za kulturo in turizem grad Snežnik, Zavod ARS VIVA, Društvo žena in ostrnicedeklet na podeželju Ostrnice Loška dolina in Potepinke so v žagi na izviru IMG 8234Velikega Obrha, 29. septembra 2013 z bogatim programom obeležili Dneve evropske kulturne dediščine. Naslov prireditve je bil "Vesela voda goni mline, žage ...".
 
V programu je Matjaž Žnidaršič predstavil projekt Poti dediščine Loške doline. Prav tako je Benjamin Žnidaršič predstavil vlogo Zavoda ARS VIVA v tem projektu in o projektih, ki IMG 8277jih v okviru zavoda pripravlja. O ponovnem prebujanju mlina in žage v Bajerju je spregovorila Janja Mlakar. S premierna projekcijo dokumentarnega filma o Sečnji, spravilu in razrezu lesa z naslovom Zgodba o lesu, smo se na poseben način spomnili naših prednikov. Film je posnel Klemen Kraševec v produkciji Zavoda ARS VIVA. Pri snemanju je sodelovala IMG 8274družina Kandare, Franc Kodrca in Aljaž Kočevar. Za pomoč pri snemanju se zahvaljujemo tudi vsem drugim, ki so z veseljem pomagali.
Razstavo in pokušino različnih vrst domačega kruha so pripravile Društvo žena in IMG 8266deklet na podeželju Ostrnice Loška dolina. Na delavnicah za mlado in staro pa so lahko obiskovalci sodelovali pri izdelavi pručke (Franc Klemenc), risanju, spoznavali zdravilna zelišča in kuhali marmelado (Dragica Čadež).
Na mednarodni razstavi likovnih del sodelujejo: Ludvik Šraj, Dragica Čadež, Urška Žnidaršič, Vinko Bogataj, Rasso Causevig, Jože Potokar in slikarji z usti Benjamin Žnidaršič, Izak Adir (Izrael), Ilias Raftopoulos (Grčija)
 
Program so obogatili s poezijo in glasbo voditeljica Vesna Kovač, Miha Razrih in Boštjan Šmalc.
 
 
oznake

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA