20131008 154219FOTOGRAFIJE

Na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutuSoča je 8. oktobra 2013 Benjamin Žnidaršič izvedel motivacijsko delavnico za novopoškodovane invalide, ki so trenutno na rehabilitaciji zaradi različnih poškodb. Ob pogovoru je Benjamin predstavil svojo življenjsko pot in težave, ki jih je moral premagati, da je lahko postal uspešen. Predvsem je opozoril na vstrajnost in voljo, da hočeš iz življenja nekaj narediti in vzstrajati v svojih sposobnostih tudi takrat, ko se ti vse že nič kolikokrat podre. Takrat, ko gre to za življenje, ljudje v sebi poiščemo neizmern20131008 145808o moč in smo zmožni premagati probleme za katere smo mislili da so nepremagljivi.

Na koncu pogovora smo izvedli delavnico slikanja z usti, ne za to, da bi vsi novi invalidi postali slikarji, ampak da bi poskusili nekaj kar še niso in s tem preizkusili svojo voljo. Na delavnici je bil prisoten tudi slikar z usti in član Mednarodnega združenja slikarjev z usti ali nogami Roman Gruntar, ki je s svojo izkušnjo dopolnil Benjamina Žnidaršiča.

Foto: Tomaž Penko

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA