20131013 113707FOTOGRAFIJE

Zavod grad Snežnik je skupaj z drugimi organizacijami v Loški dolini ob svetovnem dnevu hoje in v počastitev praznika občine Loška dolina izvedel že 3. POHOD PO POTI DEDIŠČINE LOŠKE DOLINE, ki je bila v nedeljo, 13. oktobra 2013.

Začetek poti je bil v Ložu, s startom med 8. in 9. uro. Pohod je ob kislem vremenu 20131013 122410prerastel v skoraj polletni dan. Kljub obilici blata in vode, ki po deževju spremlja pohodnike, ni bilo čutiti slabe volje. Nasprotno pohodniki so proti cilju prihajali nasmejani in veseli.

IMG 8490Tisti, ki so bili prisotni prvič, so se lahko priključili eni izmed vodenih skupin in se seznanili z bogato kulturno in naravno dediščino skrito v dolini sredi notranjskih gozdov. Pohodniki so bili najrazličnejših starostnih skupin, tudi preko osemdeset. Najmlajša je bila Dana iz Prestranka s 5 leti, ki je rekla, da še pride.IMG 8467

Na izviru Veliki Obrh so si pohodniki lahko ogledali mednarodno razstavo članov Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami - VDMFK in drugih domačih slikarjev. Postregle so Potepinke, neformalno združenje žensk iz vasi Vrhnika pri Ložu.

OSNOVNI PODATKI
Start in cilj: Lož, parkirišče Kovinoplastike Lož, start med 8. in 9. uro.
Potek pohoda: krožna pot po obrobju Loškega polja.
Dolžina poti: 22 km.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA