Udeleženci delavnice »Rez jablane in hruške« smo se oboroženi s teoretičnim znanjem, ki nam ga je Marko Cvetko, univ. dipl.1-20140314 171255 inž. agr., podal na četrtkovem predavanju (13.3.2014) v Lužarjevem skednju, v petek 14.3.2014 zbrali na sadnem vrtu v Kozariščah, kjer smo nadaljevali s praktičnim delom izobraževanja. 1-20140314 173154

Demonstracija obrezovanja se je pričela pri tleh, na grmičkih črnega in rdečega ribeza. Nadaljevala se je z obrezovanjem mladih hruškovih dreves, zaključila pa z zimsko rezjo velike, stare jablane.

Bilo je hladno, zanimivo in predvsem poučno. Zaključni pogovor je podal tudi rešitve za marsikatero zagato, s katero se udeleženci ubadajo v svojih sadnih vrtovih.   

 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA