Na povabilo učiteljica Nataše Vesel Plos je strokovna sodelavka našega zavoda, Janja Urbiha, 26. februarja 2014, pripravila nekoliko drugačno učnozivljenje-nekoc-v-Loski-dolini uro za vse tri razrede podružnične šole Iga vas na temo »življenje nekoč«. Temo je otrokom predstavila s pomočjo starih slik iz naše okolice. S pomočjo slikovnega  gradiva je otrokom predstavila obdobje iz časa otroštva njihovih staršev in nazaj v zgodovino, vse tja do časa, ko so v teh krajih živele še njihove pra pra babice in pra pra dedki.  

Otroci so s pomočjo starih slik dobili nazornejšo predstavo o tem, kakšna so bila nekoč prebivališča – strehe,  stranišča,  kje so spali otroci, kako so bili oblečeni odrasli in kako otroci, s čim so se igrali. Pogledali so si na kakšne načine so nekoč ljudje potoval in koliko otrok je pred 100timi leti obiskovalo njihovo šolo, ki letos praznuje že častitljivih 107 let.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA