FOTOGRAFIJE

20140403 18104020140403 181030Na povabilo generalnega direktorja podjetja Salus iz Ljubljane Miha Lavriča in njihove predstavnice za odnose z javnostmi Katarine Ivančič so se 3. aprila 2014 v galeriji preddverja podjetja predstavili slovenski slikarji z usti in nogami: Vojko Gašperut - Gašper, Benjamin Žnidaršič, Silvo Mehle, Angela Medved, Željko Vertelj, Dragica Sušanj, Roman Gruntar, Martina Pavlovič, Nevenka Gorjanc, Neja Zrimšek Žiger in Erik Pibernik ter gost iz Grčije Ilias Raftopoulos. Razstavo je organizirala založba UNSU in direktorica Klara Soos. Tokrat razstavljena dela sodijo v zelo uspešen ciklus »Pomladnega cvetja« iz opusa avtorjev prejšnjih let. Umetnostni zgodovinar Jaka Racman je povedal, da je ta serija pomladnega cvetja blizu čustveni predanosti vsakega od avtorjev posebej – po koloritu, predvsem pa plamteči duhovni prepričljivosti, p20140403 182232a njihovem invalidskemu življenju. Slikarstvo doživljajo avtorji kot poslanstvo, ki razvija občutljivost in tenkočutnost v odzivanju na človeka, življenje in svet. Njihovo ustvarjanje jim določa kakovost življenja in nje govo večplastno barvitost. Naloga umetnosti je, da opozarja in regulira smernice našega bivanja: naslikati dobro sliko, naloga te slike pa je sporočilnost, ki nosi v sebi vse vrednote našega življenja. Razstavo je s svojim pevskim nastopom popestrila Neja Zrimšek Žiger, ki je s svojim glasom prepričala in navdušila občinstvo. Otvoritev razstave pa so slikarke in slikarji zaupali dolgoletnemu direktorju Inštituta za rehabilitacijo Soča gospodu Francu Hočevarju, ki je s spodbudnimi besedami podprl njihovo ustvarjanje. Benjamina Žnidaršič je družbi Salus v znak hvaležnosti poklonil svoje likovno delo, ki ga je iz rok direktorice UNSU Klare Soos v imenu družbe Salus prevzela Katarina Ivančič.

 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA