FOTOGRAFIJE

20140411 174902Naš vsestranski umetnik – pesnik, pisatelj in slikar Benjamin Žnidaršič je 11. aprila v galeriji Mercator centra v Kromberku pripravil samostojno razstavo z opusom likovnih del »Razkošje molčanja.«20140411 164225
Po nagovoru predsednice Društva Norma7  Vlaste Rebek – Dolenc, je Benjaminovo prozo udeležencem približala Klara Štancar,  poezijo pa recitatorke Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine - Alenka Tratnjek, Ana Feržan in Marjana Lavrin.Na koncu kulturnega programa je likovnika in njegov opus predstavila umetnostna zgodovinarka Polona Škodič, ki je povdarila: "Mislim, da nam je avtor z upodobitvijo motivov Cerkniških jezer predstavil tudi svoj karakter. Njegova dela govorijo o njegovi mehkobi, poetičnosti, odločnosti, drznosti in predvsem o njegovem velikem srcu, ki ga odpira za druge."
Pripomnimo naj, da je Benjamin Žnidaršič polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogam in da ima največ zaslug pri razvoju kulturne dejavnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije.Kulturni dogodek so še polepšali in obogatili virtuoz na harmoniki  Nejč Slapar,  violončelist Dino Gojo in klarinetist Matjaž Kampič.
Razstava bo odprta do 12. maja 2014.

 VIDEO1 >>>

VIDEO2 >>>

 

Pojdi čas,

skozi lepote trav in kamnov,

kjer se bomo učili,

drug drugemu gledati v misli

in se čudili,

kako se mir lahko dobi

samo v razkošju molčanja.

(B. Žnidaršič)

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA