20140426 115340FOTOGRAFIJE Jože Vodušek, naš slikar z usti in štipendist Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, se je pred letom poslovil od tega sveta. Z namenom, da počastimo spomin nanj, smo se v soboto, 26. aprila 2014 na pobudo Benjamina Žnidaršiča in domačih zbrali na njegovem domu. Njegova dolgoletna želja je bila, da bi lahko povabil prijatelje slikarje, da bi na njihovi domačiji imeli slikarsko delavnico. Ker ga je bolezen v zadnjih letih zelo preizkušala, smo mu to željo lahko skupaj z domačimi izpolnili šele sedaj. 20140426 163944

Zjutraj smo se zbrali ob 10. uri na jutranji kavi in se spomnili skupnih dogodivščin z Jožetom Voduškom. V okolju njegovih slik in njegovega ateljeja smo pregledali njegov opus in si podelili nekaj življenjskih izkušenj iz srečanj z Jožetom Voduškom. Ob tem so se slikarjem pridružili tudi predstavniki Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.Potem pa smo, kljub slavnostnemu trenutku, po slikarsko preživeli lepo dopoldne v družbi z domačimi, ki so za prijetno počutje postorili več kot je bilo mogoče.

Po kosilu smo pokramljali in se skupaj odpravili, da se njegovemu spominu poklonimo na njegovem grobu tudi v imenu Založbe UNSU in Mednarodnega združenja slikarjev z usti in nogami. Likovne delavnice so se skupaj s spremljevalci udeležili: Benjamin Žnidaršič, Vojko Gašperut, Željko Vertelj, Franc Ekart, Branko Rupnik, Metod Zakotnik, Silvo Mehle, Dragica Sušanj, Tina Pavlovič, Joži Ameršek, Anica Radej in Mirko Sintič.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA