FOTOGRAFIJE

20140430 112245Sikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se 30.4.2014, na zadnji aprilski dan uspešno 20140430 160119izvedli tradicionalno likovno delavnico v Gabrjah pri Tolminu. Tako kot vsako leto se je tudi tokrat večina slikark in slikarjev zbrala pri Lebanovem čebelnjaku in tudi tokrat sta bila z njimi oba naša mentorja Rasso Causevig in Jože Potokar-Cvrčo. Prireditev je v okviru kulturnih aktivnosti in s pomočjo Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti, organiziralo Društvo paraplegikov severne Primorske.
Z delavnico so pričeli v lepem sončnem vremenu, končali pa žal s plohami. Kljub spremenljivemu vremenu pa je bilo vzdušjev slikoviti doluni Soče ustvarjalno, sproščeno in veselo. Zaključek delavnice je s plesom in skečem popestrila folklorna skupina Razor, prav za konec pa so domači v počastitev praznika dela - 1.maja prižgali tudi kres.

Delavnice so se udeležili: Boris Šter, Anka Vesel, Metod Zakotnik, Zorica Razboršek, Klavdij Leban, Benjamin Žnidaršič, Željko Vertelj, Branko Rupnik, Tina Pavlovič, Dragica Sušanj.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA