FOTOGRAFIJE – 2. Ex tempore podobe Postojne 2014 je pripravil Zavod ARS VIVA, v sodelovanju z Občino Postojna, OŠ Anton Globočnik Postojna, Zvezo likovnih društev 2014-05-10 11.09.50Slovenije in ŠKD Notranjc. Od jutra 10. maja 2013 je v Postojni ustvarjalo 67 umetnikov, do večera pa so oddali 63 slikarskih del. Ex tempore je zajemal tri teme: PODOBE POSTOJNE, KOLESARSTVO IN KRAS. Ustvarjali so v 2014-05-10 19.33.24tehnikah: akril, olje, pastel, akvarel in mešana tehnika. Dela je ocenila Strokovna žirija v sestavi: umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibil Šajn, magistra umetnosti Karmen Bajec in diplomirana slikarka Beti Bricelj, in izmed oddanih del izbrala po 10 del iz vsake teme, teh 30 najboljših del pa je razstavljenih v avli Kulturnega doma Postojna. V imenu organizatorja se je Benjamin Žnidaršič zahvalil vsem sodelujočim in vsem, ki so pomagali pri organizaciji.

2014-05-10 20.23.51Zvečer so v avli Kulturnega doma Postojna slovesno odprli razstavo izbranih del in najboljšim podelili nagrade. Odprtje razstave sta popestrila Dino Gojo in Nejč Slapar. Direktor dirke okoli Slovenije Andrej Berginc je uvodoma spomnil, kako je prišlo do ex tempora in Dirke okoli Slovenije. Poudaril je pomen povezovanja športa in kulture in se zahvalil županu Jerneju Veriču za podporo. Župan Občine Postojna Jernej Verbič je ob tem poudaril, kako je pomembna kulturna misel za posameznika in za skupnost. Predsednica ocenjevalne komisije, umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibil Šajn je utemeljila izbor komisije in predstavila dobitnike. Na Extemporu je sodelovalo 67 slikarjev iz štirih držav. Oddanih je bilo 63 likovnih del. Z udeležbo tujih 2014-05-10 19.33.42umetnikov je dobil postojnski Ex tempore tudi mednarodno noto.

Dobitniki prvih nagrad in priznanj:

Podobe Postojne: komisija je za najboljše delo ocenila sliko Petra Lazarevića Rapsodija v modrem. Priznanje so dobili: Rasso Causevig, Elizabeth Dodolović, Marija Strnad, Eduard Belsky, Matej Pečenik, Miro Švigelj, Jurij Kravcov, Jana Strušnik in Benjamin Žnidaršič.

Kolesarstvo: komisija je za najboljše delo ocenila sliko Vinka Bogataja Na ovinku. Denarno nagrado je podelil predstavnik DOS Andrej Berginc.Priznanje so dobili: Štefka Ramšak, Tone Kavčič, Tomo Vojnovič, Silvo Mehle, Alojzija Murn, Renata Grmovšek, Predrag Szilvassy in Darinka Lapajne.

Kras: komisija je za najboljše delo ocenila sliko Boštjana Močnika Špageti alla Postojna. Denarno nagrado je podelil zavod ARS VIVA. Priznanje so dobili: Zvonka Pacek, Matevž Škufca, Danilo Jereb, Tamara Špitaler Škorić, Sandra Kovačič, Pavle Ščurk, Teja Tegelj in Željko Vertelj.

Nagrajena so bila tudi dela otrok do 15. Leta:

Vedrana Antič Kolesar v modrem, Dominika Urbiha Drobnovratniki in Juta Sterle Kraška kukavica in metulj.

Med dobitniki priznanja so bili tudi člani našega zavoda, Silvo Mehle, Željko Vertelj, Rasso Causevig in Benjamin Žnidaršič.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA