FOTOGRAFIJE

DSC 0103V Ilirski bistrici v galeriji Dom na Vidmu je 16. Maja 2014 Benjamin Žnidaršič odprl svojo 27. Samostojno razstavo. Naslov razstavljenega DSC 0089opusa je »Tihi odmev spomina«, ki ga vrača v rodno Loško dolino.

Na otvoritvi razstave je Rajko Kranjec, vodja galerije, postregel z osnovnimi podatki o avtorju, umetnostna zgodovinarka Polona Škodič pa je podala celo zgodovino Benjaminovega ustvarjanja. Od tega, kako je začel z literarnim izražanjem, kako se je ustanovila likovna sekcija ZPS, kako je postal član mednarodnega združenja, … Posebno pozornost pa je posvetila zdajšnjemu njegovemu delu.

Po otvoritvi so skupaj s prijatelji pokramljali in tudi zapeli. Za kulturno popestritev je poskrbel na bobnih Žiga, ki s svojo nadarjenostjo cilja v Ameriko.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA