FOTOGRAFIJE

20140529 113636Društvo telesnih invalidov Hrvaške je že 13. zapored organiziralo mednarodno manifestacijo urbane kulture z nazivom „Festival jednakih mogućnosti“!Festival predstavlja osebe z invalidnostjo, ki skupaj z drugimi umetniki nastopajo v glasbeno-scenskem in likovnem programu ter v izobraževalnih, rehabilitacijskih in športnih igrah. Namen festivala je javno pokazati ustvarjalne sposobnosti izvajalcev in udeležencev v programu.Letošnji festival se je odvijal od 27. – 29. maja 2014 na Trgu bana Josipa Jelačića. V tridnenem programu je nastopilo več kod 900 izvajalcev iz Hrvaške, Slovenije in Bosne in Hercegovine, od teh je bilo 600 invalidov. Z namenom popularizacije invalidskega športa so se dogajale na prireditvenem prostoru najrazličnejše predstavitve invalidskega športa. Predstavljali so se športniki invalidi v sedeči odbojki, košarki, hokeju in tenisu.
Likovni izdelki najrazličnejših avtorjev tako po stilu, tematiki, invalidnosti in generacijskih razlikah, so bili postavljeni na ogled na posebnih stojalih za razstavljanje na odprtem prostoru, ki si ga je ogledalo približno 15 000 mimoidočih. Med približno 40 razstavljalci je bilo tudi nekaj naših avtorjev. Društvo paraplegikov Istre ion Krasa in Zavod Ars Viva sta ponudila možnost, da se predstavijo zagrebški publiki: Dragici Sušanj in Benjamin Žnidaršič in spremljevalci. V pogovoru z mimoidočimi sta slovenska avtorja, predstavila življenje invalidov v Sloveniji in uprizorila slikanje z usti ter s svojim znanjem impresionirala mimoidoče.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA