FOTOGRAFIJE

Tradicionalno slikarsko srečanje, ki ga Društvo paraplegikov Gorenjske organizira enkrat letno za2014-06-25 10.46.37 Dan državnosti 25. junija 2014, je tudi letos združil slikarje invalide in njihove prijatelje pri Šterovih v Lešah. Srečanje poteka vselej veselo, sproščeno in razigrano. Tuditokratno je bilo več kot uspešno, saj se je kljub najavi slabega vremena zbralo veliko ustvarjalcev, ki so prvo ustvarjali v garaži, ko pa je posvetilo tudi sonce, pa so ustvarjali na prostem.

Ob enem so slikarji in slikarke ustvarjali za tržiški ex tempore na katerem so sodelovali tudi druga gorenjska likovna društva. Organizatorji so poskrbeli, da ni bil nihče lačen in žejen. Glavni cilj srečanja je bil tudi tokrat dosežen, namreč sproščeno druženje, medsebojni pogovori ter ustvarjanje novih likovnih podob.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA