Zveza likovnih društev Slovenije je v nedeljo 6. julija 2014 pripravila 4. tabor slikarjev in fotografov. Rekonstruiran renesančno-sevnica2014baročni park s pohodnimi potmi, kamnitimi plastikami, označenimi energijskimi točkami in mogočnimi drevesi je v ekstremno vročem vremenu nudil zatočišče mnogim slikarjem in fotografom. Glavno dogajanje pa je bilo v sevniškem gradu, ki stoji na razglednem griču nad starim mestnim jedrom Sevnice. Na mestu sedanjega je nekoč stal grad, ki je bil verjetno sezidan v prvi polovici 12. stoletja. Prvič je pisno omenjen leta 1309 kot »castellum Liechtenwalde«. V 16. stoletju je bila na grajskem pobočju zgrajena tudi Lutrovska klet, ki naj bi jo občasno obiskoval Jurij Dalmatin (ok. 1547 – 1589), ki je kot prvi v celoti v slovenščino prevedel sveto pismo. Danes v njenih akustičnih prostorih  potekajo glasbeni koncerti in druge prireditve.
Po otvoritvenem govoru predsednika Braneta Železnika so si prijavljeni udeleženci lahko ogledali grad od znotraj in dobili zgodovinski pregled informacij o gradu. Potem je vsak v svojem kotu in v gručah ustvarjal svoj likovni izdelek. Srečanja sta se udeležila tudi Benjamin Žnidaršič in Irena Trček iz Zavoda ARS VIVA.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA