FOTOGRAFIJE

V Vodnikovem hramu v Ljubljani je Benjamin Žnidaršič 9. julija 2014 odprl svojo 28. samostojno razstavo. V svoji likovni vodnikov2014predstavitvi je postavil na ogled neklaj del iz starega opusa motivov Cerkniškega jezera in novejših motivov šopkov.

 

Človeštvo ni izgubilo ne vida, ne sposobnosti za občudovanje. Tisto, kar je človek zahodne civilizacije izgubil, je smisel za pravšnji ritem, ki sodi h gledanju, in za mirovanje, ki sodi k osredotočeni pozornosti. Prav to bi rad v Vodnikovem hramu v Ljubljani Benjamin Žnidaršič, svet človeka (in sebe) umiriti ter ga pripraviti do tega, da bo v reki agresivnih besednih in vizualnih sporočil našel tiste lepe, estetske podobe, ki mu bodo s svojo večplastnostjo in globino izrazile več. Čeprav je likovni jezik zgrajen iz črt, barv in ostalih prvin, ki jih analiziramo razumsko, je izražanje v likovnem jeziku pogosto oplemeniteno tudi s čustvenimi in/ali duhovnimi sestavinami in ga ob dobri jedi in pijači še globje doživimo.


Razstava je odprta za nedoločen čas v času obratovanja lokala.

 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA