FOTOGRAFIJE

V nedeljo, 19. oktobra 2014 je Javni zavod za kulturo in turizem grad Snežnik v sodelovanju z drugimi društvi in zavodi organiziral pohod po Poti dediščine Loške doline. Vodene skupine so si lahko na 20 km progi ogledali žive prikaze kulturne dediščine, 4-pohod-dlgostoljubje domačinov in lepoto pokrajine. To so razlogi, zatadi katerih udeleženci radi prihajajo na ta pohod. Udeležba je bila tokrat rekordna. Prijavljenih je bilo okrog 400 udeležencev, gotovo pa je bilo med pohodniki še 50 neprijavljenih.

Start in cilj je bil med 8. in 9. uro izpred Kovinoplastike Lož. Pohod je potekal po obrobju Loškega polja proti Velikemu Obrhu, po poljskih in gozdnih poteh, do Grada Snežnik in deloma po cestah na Dane in nazaj mimo našega zavoda nazaj na izhodiščno točko. Pohodniki so pot prehodili najkasneje v 6 urah, vodniki pa so jih v tem času seznanili z bogato kulturno in naravno dediščino skrito v dolini sredi notranjskih gozdov.

V naši galeriji si je vsak ogledal razstavo slik Benjamina Žnidaršiča, ki je skupinam razložil vizijo delovanja zavoda, predstavil načrte Zavoda ARS VIVA in drelovanje Mednarodne organizacije slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA