STROKOVNA EKSKURZIJA nas je popeljala v Avstrijo.

FOTOGRAFIJE

V ponedeljek, 13.10.2014, sva se dva člana zavoda ARS VIVA, Tomaž in Janja, udeležila strokovne ekskurzije po deželi Vulkanland, kjer smo pobliže spoznavali turistično ponudbo regije – v programu smo imeli obisk 6-ih od skupine »kulinaričnih 9« v omenjeni regiji.

IMG 2036-mPrvi primer dobre prakse v našem programu je bil ogled hotela Genusshotel Riegersburg, ki je tudi ambasador regije Vulkanland – ta regija zajema področje 79 avstrijskih občin v okolici Gradca. Nadalje smo bili, po ogledu proizvodnje v kisarni in žganjarni Gölles, deležni tudi zanimive degustacije njihovih proizvodov. Po tem je sledil postanek v Haberls & Finks Echtes delikatessen, kjer smo se posladkaliz mini degustacijo delikates iz regionalnih živil. Kar nas ni prav nič oviralo, da bi nadaljevali s kosilom v gostilni Haberl, ker smo uvideli, da se družinska zgodba Haberlovih tudi uspešno vključuje v prodajno ponudbo gostilne. Nadalje smo se prepričali, da je lahko tudi prašičereja zanimiv in donosen posel, v kar so nas prepričali med obiskom Vulcano Schinkenmanufaktur v vasici Auersbach. Za konec pa so nam organizatorji prihranili najslajše presenečenje, obisk in sanjsko degustacijo, v kateri smo lahko izbirali med več kot 365 vrstami čokolad najrazličnejših okusov in oblik v čokoladnici Zotter v bližini Riegersburga.

Na povratku smo si bili vsi na avtobusu enotnega mnenja. Naše slovenske dobrote so praviloma slastnejše in bolj okusne, na področju prodaje pa, žal, Avstrijcem ne sežemo niti do kolen.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA