RDO Postojnska jama-Zeleni kras pripravlja tretjo izobraževalno delavnico za člane RDO in druge zainteresirane, ki je tokrat namenjena dostopnosti v turizmu.

Dostopni turizem predstavlja turistično ponudbo za vse osebe, ne glede na njihove fizične ali psihične omejitve. Osebam s posebnimi potrebami in starostnikom omogoča, da lahko funkcionalno neodvisno, pravično in z dostojanstvom koristijo turistične produkte.

Kaj je dostopni turizem? Kako Zeleni kras razvija dostopno turistično ponudbo? Primer dobre prakse: Načrtovanje, gradnja/obnova in delovanje kulturnega centra Ars Viva v Loški dolini; Kakšne so osnove dobrega turističnega vodnika pri vodenju invalidov, starejših in drugih oseb s posebnimi potrebami?

O teh temah nam bodo spregovorili:

Mateja Simčič, RRA Notranjsko-kraške regije, d.o.o., predstavnica destinacije Zeleni kras

Benjamin Žnidaršič, ARS VIVA, zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin, vodja centra

Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije

Matjaž Planinc, Zveza paraplegikov Slovenije

Alenka Veber, Zavod Rihtarjeva domačija, lokalna turistična vodnica na območju Zelenega krasa

Delavnica bo v četrtek, 11.12.2014, ob 17. uri, pri našem gostitelju Zavodu Ars Viva, v Podcerkvi 24, pri Starem trgu pri Ložu (trajanje približno dve uri).

Na delavnico se je potrebno prijaviti, in sicer do ponedeljka, 8. decembra 2014, na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu na številko: 041 941 509041 941 509 (Dejan Iskra). Udeležba je za člane RDO brezplačna, za nečlane pa znaša kotizacija 5€.

Veselimo se vaše udeležbe in druženja.

Dejan Iskra

RDO Postojnska jama-Zeleni kras

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA