FOTOGRAFIJE

V galeriji Baladur v Ilirski Bistrici smo 26. novembra 2014 v intimnem krogu odprli 30. samostojno razstavo Benjamina Žnidaršiča. Na 20141126 171741otvoritvi je lastnica Martina Pugelj kronološko predstavila avtorja in iz kataloga povzela besede umetnostne zgodovinarke Polone Škodič, ki 20141126 200034najbolj označujejo Benjamina kot slikarja.

"Slika večinoma v tehniki olja na platno, blizu sta mu tudi akvarel in grafika. Zanimajo ga klasične slikarske teme kot so krajina, tihožitje in človeška figura. Barvna lestvica je včasih uglašena bolj lirično, kdaj drugič je tudi živahnejša. Z ostrino in mehkobo bogate, večplastne barvne lestvice upodobitve zaživijo v polni plastičnosti. Njegovo slikarstvo je dinamično, slogovno razgibano in pripovedno zgovorno. Je odličen kolorist in krajinar, globoko povezan z naravo. Rodna Loška dolina, na katero je navezan na prav poseben način, odzvanja na platnih kot doživeta odslikava preteklosti in sedanjosti."

V kulturnem programu se je na bobnih predstavil Žiga Smrdel, Benjamin pa je v pogovoru podrobneje govoril o svojem življenju in se predstavil kot pisatelj in pesnik. Z motivacijskem nagovorom je udeležencem otvoritve ponudil svojo življenjsko zgodbo za reševanje njihovih problemov.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA