FOTOGRAFIJE

posvZavod ARS VIVA je 11. decembra 2014 skupaj z RRA Pivka in RDO Postojnska jama-Zeleni kras pripravil tretjo izobraževalno delavnico za člane RDO in druge zainteresirane, na temo dostopnosti v turizmu. Dostopni turizem na Notranjskem in Krasu predstavlja turistično ponudbo za vse osebe, ne glede na njihove fizične ali psihične omejitve. Osebam s posebnimi potrebami in starostnikom omogoča, da lahko funkcionalno neodvisno, pravično in z dostojanstvom koristijo turistične produkte. Mateja Simčič je orisala stanje na področju dostopnega turizma v regiji. Spregovorili smo o tem, kaj je dostopni turizem, kako Zeleni kras razvija dostopno turistično ponudbo in s primeri dobre prakse delovanja kulturnega centra Ars Viva v Loški dolini in Zveze paraplegikov Slovenije. Dane Kastelic je predstavil dolgoletna prizadevanja Zveze paraplegikov Slovenije za boljše pogoje invalidov v turizmu in svoje izkušnje, ki jih je doživel kod reprezentant v košarki ter kot turistični potrošnik. Benjamin Žnidaršič je predstavil Zavod ARS VIVA in izgradnjo kulturnega centra. Kakšne so osnove dobrega turističnega vodnika pri vodenju invalidov, starejših in drugih oseb s posebnimi potrebami pa je predstavila Alenka Veber Zavod Rihtarjeva domačija.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA