FOTOGRAFIJE

2015-02-11 18.26.11Rodila se je v Celju, otroštvo pa preživljala na Frankolovem in že tedaj se je v njej rojevala želja po ustvarjanju. Za delo jo je posebej navdušil profesor Peter Krivec, akademski slikar in grafik, ki je bil tudi pobudnik za njen študij v tej smeri. A življenje je hotelo drugače, po srednji šoli, se je morala zaposliti, želja po slikanju in izobraževanju pa je v njej živela naprej.

1993 se je odselila na Švedsko, v Götebergu je obiskovala tečaje slikarstva, najprej na TBV (Izobraževalni center, smer slikarstvo), nato tečaj na Domen Konstskolan. S pridobljenim znanjem je šla lahko naprej, vpisala se je na ABF (Arbetarnas Bildningsforbund), to je bil petletni študij, ki ga je uspešno zaključila 2001. V veliko podporo ji je bil mož Evgen.2015-02-11 19.03.57

Udeleževala se je številnih kolonij in slikarskih srečanj na Švedskem, pred petimi leti pa se je vrnila v domače Radence in se s svojimi deli predstavila širši javnosti. Sodeluje v številnih slikarskih kolonijah.

Je članica Likovnega društva Mavrica v Murski Soboti, članica likovnikov Tuba, v Izoli, članica Likovnega društva Sveti Jurij in članica Ars viva (Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin) Podcerkev pri Postojni.

Živi in dela v Radencih.

O njej je zapisala Tatjana Pregelj Kobe:

"Akrilni barvni zapisi na belini platna, kakršne ustvarja Kragljeva, so kot nekakšne sledi, ki razkrivajo dinamizem barvnih prepletanj in skozi plastenje barvnih nanosov gradijo pripovedno likovno stvarnost. Slikarka s premišljeno barvno zasnovo ureja vizualna skladja in osmišlja likovne podobe z izrazito povednimi naslovi. Ti opredeljujejo vsebino posameznega dela in določajo delovni postopek urejanja likovne podobe. Spontanost, vehementnost in sproščenost so tiste opazne zaznave, ki spremljajo abstraktno asociativno poetiko slikarke Albine Kragelj. Njeno slikarstvo je poklon naravi, glasbi in umetnosti, ki nas plemeniti, ter človeku, ki poskuša v tem poiskati harmonijo."

 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA