20150225 113117FOTOGRAFIJE

Z mojstrico kuhanja Slavico Smrdel je 25. februarja 2015 kuhalo 13 mladih, željnih kuharskega znanja. Mladi so si sami skuhali kosilo in si ga tudi postregli. Skuhali so si juho iz zdrave sezonske zelenjave. Potem so pripravili okusno rižoto z zelenjavo ter mesno "rižoto" z ješprenjem in še eno z bulgurjem. Za konec pa so se posladkali s sladico »cake pops«.

Hrana in druženje ob njej sta pač del človeške kulture in gresta z roki v roki. Zato ni nič narobe, če se tudi mladi s tem spoznavajo. Naše delavnice so namenjene mladim, ki počasi začenjate samostojno življenje. Poleg nasvetov se boste naučilipreprostih in inovativnih receptovter spoznali številne jedi in postopke priprav. To je lahko odlična popotnica za ženina in nevesto ali študenta, ki se odseli od doma. Pa še za vse tiste, ki bi kuharsko znanje radi obnovili ali dopolnili!

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA