FOTOGRAFIJE

20150303 180600V torek, 3.3.2015, smo se ponovno zbrali ob krušni peči ter prisluhnili zgodbi o grdem račku. Tokrat sem se na mestu pripovedovalke znašla jaz in tako z veliki20150303 183825m veseljem prvič nastopila kot prostovoljka zavoda. Branje pravljice v krogu tako prijetne družbe predstavlja resnično dragocen kamenček v mozaiku moje dosedanje poti. Ob zgodbi grdega račka smo z otroki odkrivali, kako pomembna je dimenzija spoštovanja v odnosu do sočloveka in kako velikega pomena so besede, ki jih izrečemo. Le – te namreč lahko zelo zabolijo, če so izrečene na neprimeren način.  Obenem so otroci ugotovili, da grdi raček pravzaprav sploh ni bil »grd«, le drugačen je bil. Tako smo skozi zgodbo prišli do zaključka, da je zelo pomembno imeti rad tudi tiste, ki so drugačni od nas, saj prav vsak izmed nas globoko v sebi skriva svojo pravo lepoto. Glede na dejstvo, da se približuje dan žena in nekoliko kasneje še materinski dan, so otroci ob melodijah harmonike našega pogumnega harmonikaša Huberta, pridno ustvarjali darilce za svoje mamice. Ko sem jih opazovala, sem se spomnila na čas svojega otroštva in na veselje, ki se je prebujalo v meni ob tovrstnih delavnicah. In resnično, čas otroštva je pravzaprav neke vrste čas čudenja, čas, v katerem imamo odrasli nenadomestljivo vlogo, da z ljubeznijo pristopamo k otroku in mu tako podarimo zaklad, ki ga bo bogatil skozi celotno pot njegovega življenja. Resnično, čudežni čas je to.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA