FOTOGRAFIJE

20150325 181111V marcu, ko se je narava ravno prav prebudila iz zimskega spanja, smo v sredo 25.3. in še v soboto 28.3.  izvedli  dvodnevno delavnico z naslovom »Rez sadnih vrst«.

Nam že dobro poznani Marko Cvetko, univ. dipl. inž. agr., je udeležence najprej seznanil s teoretičnim delom gojenja različnega sadja, ki je zajemal širok spekter znanj. Podučili smo se o  različnih vrsta sadnih nasadov, primernosti za naše kraje, različnih podlagah, njihovih značilnosti, kot tudi različnih načinov rezi in posameznih vrstah sadja. Pogovorili smo se o pomenu rezi, vplivu letnih časov, seznanili smo se z različnimi tehnikami rezi.  Že na prvem predavanju je predavatelj teorijo lepo nadgradil tudi s praktičnimi prikazi rezi, za konec pa demonstriral  tudi različne načine cepljenja. Teorija je govorila o sadnem drevju, s poudarkom na jablani, hruški in slivi, prav tako pa tudi  o jagodičevju.

Drugi del oz. sobotni praktični del pa je nadgradil osvojeno  znanje teorije. Potekal je v sadovnjaku v Kozariščah. Zajemal je natančni prikaz rezi na jablani, hruški in ribezu. Udeleženci so pridobili dovolj znanja in napotkov, da bodo lahko že letos svoje vrtove kvalitetno in dovolj strokovno obrezali.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA