FOTOGRAFIJE

Skupaj z OŠ Stari trg pri Ložu, z učiteljicama Anito Bajec in Kristino Komidar smo v soboto, 11.aprila 2015, v naših prostorih izvedli tehniški dan za učence 5. rezreda. Tema dneva je2015-04-11 09.10.26 bila Gozd – naravno bogastvo našega kraja.

Učence je ob prihodu pozdravil Benjamin Žnidaršič. Predstavil jim je zavod, njegov namen in delovanje. Po tem jim je zaupal še svojo življenjsko zgodbo, ki so ji učenci z 2015-04-11 11.00.47zanimanjem prisluhnili. Sledil je pogovor z Janjo Urbiha ob starih slikah na temo spravila lesa in sena iz gozda, lovu, oglarjenju in sezonskem delu v tujih gozdovih naših prednikov. Otroci so lepo sodelovali in z zanimanjem ogledovali predstavljeno slikovno gradivo. Po malici jim je Špela Bavec iz društva Kultura Natura predstavila različna semena skozi oči zdrave pridelave.

Tehniški dan smo zaključili z vsesplošnim ustvarjanjem. Benotu so se pri slikanju z usti pridružili nekateri otroci. Sicer pa so izdelovali zanimive in lepe izdelke s pomočjo risanja, izžiganja in/ali lepljenja semen na lesene podlaga. Nastale so prave umetnine.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA