20150407 103053FOTOGRAFIJE

V torek, 7.4. 2015, so v okviru projekta Korak k sončku Benjamin Žnidaršič, Metod Zakotnik in Vojko Gašperut, obiskali Osnovno šolo Cvetko Golar iz Škofje Loke.

Na osnovni šoli že devetnajsto leto izvajajo projekt Korak k sončku, katerega namen je, da otroci spoznavajo osebe s posebnimi potrebami in se naučijo sprejemati drugačnost. V delavnici slikanja z usti, smo jim predstavili naše slikarske sposobnosti, delo v invalidskih organizacijah, ter predstavili vsakodnevno življenje na invalidskem vozičku. Z zanimanjem so nas opazovali pri delu in se sami vključili v izdelovanje lastnih izdelkov naslikanih z usti. Otroci so s svojo neposrednostjo takoj sproščeno klepetali in razvili prijazen in sproščen odnos, ki ga včasih v zunanjem okolju manjka. Šolo smo zapustili s prijetnimi vtisi.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA