FOTOGRAFIJE

20150417 200539Zavod ARS VIVA je v sodelovanju z Galerijo Atrium Stadbad v Hagnu v Nemčiji odprl likovno razstavo, ki bo na ogled od 17. aprila 2015 do 4. junija 2015. Na veliki pregledni razstavi sodelujeta slikarja z usti Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj. Razstava v Galeriji Atrium – Altes Stadtbad je hagen1organizirana na pobudo zavoda ARS VIVA ter Bernda in Ingrid Wittschinski, ki sta organizirala postavitev in otvoritev razstave. Naslov razstave »Sporočilo v barvah na platno« (Farbige Botschaften auf Leinwand) je simbolno povzet kot sporočilo posebnega načina slikanja, saj se slikarji predstavljajo v okolju, kjer slikarstva težjih invalidov še ne poznajo dovolj. Pri organizaciji se za pomoč zahvaljujemo vodji galerije gospe Petri Kroll in vsem v ustanovi za gostoljubje.

Ob tej razstavi je izšla tudi trijezična  brošura, ki predstavlja oba avtorja posebej. Pri izdaji brošure so sodelovali: Zveza paraplegikov Slovenije, Občina Loška dolina, Založba UNSU, VDMFK – Združenje slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, Društvo paraplegikov Istre in Krasa in Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.

V Nemčiji je pri oglaševanju razstave pomagalo tudi slovensko veleposlaništvo v Berlinu. Slikarja sta pripotovala v Nemčiji v torek, 14. aprila 2015 in se družila s slikarjem Berndom in Ingrid Wittschinski, sodelovala z mediji, pomagali pri postavitvi razstave in si ogledala mednarodno razstavo »Hundertwasser«v muzeju v Hagnu. V petek 17. Aprila 2015 pa odprli razstavo in predstavili slikanje z usti.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA