FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 18. septembra v prostorih društva ob 35. letnici delovanja in 10. letnici otvoritve delovno bivalnih prostorov, pripravilo slovesno srečanje.
20150918 131625Članom, sodelavcem in številnim gostom so 20150918 125927se ob koračnicah najprej predstavile simpatične Trebanjske mažorete, ki se lahko pohvalijo z odličji minulega evropskega prvenstva v Franciji, nato pa je dolgoletni predsednik društva Jože Okoren orisal celostno dejavnost in poslanstvo društva. Spomnil je na začetek poti, ko je društvo delovalo še v Domu starejših občanov, nato v novih prostorih v središču mesta in sedaj, ko imajo dolenjski paraplegiki lepe in funkcionalne prostore na obrobju mesta. Zahvalil se je vsem, ki so kakor koli sodelovali pri razvoju društva. Dolenjsko društvo združuje člane na območji devetnajstih občin in je eno najuspešnejših pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
V pozdravnem nagovoru je članom društva ob jubileju čestital tudi predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, omenil vlogo društva in članom sporočil veselo novico, da bomo slovenski paraplegiki drugo leto pred sezono končno dogradili Dom paraplegikov Pacug.
20150918 131504Častno pokroviteljstvo slovesnega dogodka je prevzel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je pripomnil, da je občina društvo vedno stala ob strani in ga podpirala pri razvoju. Društvo vsa leta podpira tudi Rotary klub Novo mesto, ki je tudi ob jubilejnem dogodku društvu poklonil ček v vrednosti 2.000 €.20150918 130419
Ob slovesnem dogodku sta slikarja, člana VDMFK in Zavoda ARS VIVA Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj predstavila slikanje z usti, predstavili so košarkarji in igralci namiznega tenisa, ter članice društva z razstavo ročnih del. Program medicinsko tehničnih pripomočkov »Invalid za invalida« je predstavila  Blanka Markovič. V kulturnem programu so poleg mažoret nastopili mladi glasbeniki OŠ DRSKA in OŠ ŠMIHEL, program pa je povezovala vsestranska voditeljica Sabina Gosenca.
Slovesnost na Šegovi so zaključili golobi pismonoše, ki so poleteli v nebo.