FOTOGRAFIJA

20150926 172727Zveza likovnih društev Slovenije je skupaj z Zavodom ARS VIVA in Občino Loška dolina 26. Septembra 2015 organizirala 20150926 172746tematsko razstavo »Odstopanja«, ki je bila tokrat prvič uvrščena v program Zlate palete. Dela so bila omejena le na kilažo (25 kg) in mere 100 cm x 100 cm x 100 cm in tematiko Žival, Tihožitje in Nočne sanje. Izbor za Zlato paleto je opravila tričlanska komisija v sestavi: Karmen Bajec, magistra umetnosti, Tomaž Perko, akademski slikar, Polona Škodič, umetnostna zgodovinarka (predsednica komiasije). Predsednica je zapisala: »Nekaterim avtorjem je bila bliže poetična izpoved, drugim je dajala navdih dramatičnost in velika mera domišljije. Slogovna in barvna razgibanost zaobjema dela vse od figuralno, bolj realistično zasnovanih kompozicij do izrazitejših, ekspresivnih in abstraktnih rešitev. Tokrat se platnom pridružujejo kolaži, sliko – relief s keramiko in nekaj del v mešanih tehnikah. Posebno mesto zavzemajo tudi skulpture ali bolje rečeno objekti – predmeti oziroma novodobne izpeljanke – 20150926 175139od preprostih instalacij do izdelanega dizajna.« Strokovna komisija je podelila deset certikatov, izmed teh pa bodo na 20150926 173520zaključni prireditvi podeljene tri palete, bronasta, serebrna in zlata.

V kratkem kulturnem programu sta nastopila Nejč Slapar na harmoniki in Dino Gojo na violončelu, Benjamin Žnidaršič je predstavil Zavod Ars Viva, predsednik ZLDS Brane Železnik je podelil priznanja in certfikate, županj občine Loška dolina pa je odprl razstavo.

Med dobitniki certifikata je bil tudi član Zavoda Ars Viva Renato Forjanič. Razstava bo na ogled do konca oktobra 2015.

 

zp odstopanja1

zp odstopanja2

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA