FOTOGRAFIJE

20151014 195709Na drugi delavnici LAS Notranjska v Novi vasi, 14.10.2015, katere gostitelj je bilo Turistično društvo Bloke, smo se osredotočili na izbor ciljev, ki bodo območje treh občin naredili uspešnejše in bolj 20151014 184355prepoznavno. Strinjali smo se, da je za regijo najpomembnejše skupno sodelovanje, izobraževaje in ustvarjalno delo, varovanje okolja, razvoj turizma v povezavi s skupno dediščino, medgeneracijsko sodelovanjem z obnavljanjem tradicije in razvoj dejavnosti v povezavi z danostmi, ki nas obkrožajo. Oblikovali smo pet skupin in znotraj teh debatirali o ciljiih, ki smo jih skupno tudi uskladili.

Strinjali smo se, da je za povečanje kvalitete in kvantitete turizma pomembno pridobiti nova znanja in razvijati inovativne ideje, ki jih tudi spodbuja EU. Analiza je pokazala, da je uspešnost podjetij in organizacij iz lokalnega okolja pri črpanju EU sredstev slaba, zato je potrebno nudriti pomoč podjetnikom in drugim zainteresiranim pri krepitvi znanj, razvoju kompetenc ter mreženju in druženje med člani.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA