20151124 181714FOTOGRAFIJE

V sodelovanju našega zavoda ARS VIVA in Javnega sklada ljubiteljske dejavnosti iz Cerknice smo 24. novembra 2015 20151124 181644skupaj pripravili Zgodbe ob krušni peči z naslovom Melje, melje mlinček. Pravljico je napisala Anja Štefan, ki pravi: “da je branje odlična hrana, če sežemo po knjigi z dobro vsebino in jezikom. Če so poleg tega dobre še ilustracije, lahko to otroka in odraslega obogati. Pripovedovanje pa ima druge adute. Ko pripovedujem, sem v tesnejšem stiku s poslušalci: gledam jih, vidim njihove reakcije, sproti oblikujem besedilo in ga lahko tudi sproti uglasim s trenutkom in ljudmi, ki me poslušajo.Dobra ljudska pravljica deluje na več ravneh. Podobe, ki 20151124 184734jih ponuja, lahko razumemo na različne načine. In pripovedi, ki dopuščajo več interpretacij, so običajno bolj dragocene od tistih z enoplastnim, zelo neposrednim sporočilom.«

Pravljico je interpretirala Maruša Opeka, ki je rekordrno število otrok, 31 jih je bilo, očarala s pripovedovanjem. Očarala pa jih je tudi z izdelovanjem cofkov. Seveda se za pomoč zahvaljujemo tudi vsem mamicam in mamam, ki so pomagale pri izdelavi.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA