FOTOGRAFIJE

20151222 183206Na tokratnih Zgodbah ob krušni peči 22. Decembra 2015 je Janja prebrala pravljico Čudežna dežela starega Wilija, ki jo je napisal in ilustriral, 20151222 183225slikar Bruce Perdon, ki je slikal z usti. O slikarjih z usti in VDMFK je povedal nekaj Benjamin Žnidaršič. Pravljica govori o Australiji in o sozvočju življenja ljudi z naravo. Kako stari Wili s pametnim kmetovanjem obudi življenje v naravi. Čudežna dežela, na kakršno smo doslej naleteli le v pravljicah, je ustvaril s posaditvijo drevja in živalmi, ki jih je pripeljal iz živalskega vrta. Edino bogastvo, ki ga je imel, je bilo, da se je učil na napakah prednikov in opazovanje narave.

Otrokom smo po pravljici pokazali razlike med Avstralijo in Slovenijo. Sami so odkrili razlike v velikosti, razlike v naravi in živalskem svetu ter življenju na drugi strani celine.

 

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA