20160115 170345FOTOGRAFIJE

Avtorja knjige Tadeja Muck, redna profesorica na Katedri za informacijsko in grafično tehnologijo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Igor Križanovskij, eden pionirjev uporabe odprtokodnega računalniškega programa za 3D-modeliranje Blender v svetovnem prostoru, sta v Podcerkvi 15. januarja 2016 predstavila zbrani javnosti prvo slovensko knjigo o 3D tisku. Ob predstavitvi knjige sta predstavila 20160115 170230najpomembnejše tehnologije, na katerih temelji 3D tisk, in na krateko opisala obstoječe aplikacije, ki so povezane s tehnologijami. Predstavila sta kako je mogoče virtualne ideje, ki nastajajo v obliki 3D-modelov, pretvoriti v fizične 3D-predmete ali izdelke.

Vsebina knjige je poljudno-strokovna in zato dostopna dijakom, študentom kot tudi seveda vsem, ki jih tovrstne tehnologije še posebej zanimajo.

Mnenje o knjigi so napisali; Marcel Štefančič, jr., dr. Marko Jaklič, minister za gospodarstvo – Zdravko Počivalšek in prof. dr. Igor Grabec. G. Štefančič je zapisal; »Ko boste prebrali tole knjigo, boste lahko vsem tistim, ki še vedno mislijo, da je prihodnost nekaj, kar šele pride, povsem mirno rekli, da je to le iluzija. Prihodnost je že tu. Za vedno.«