Začetni kaligrafski tečaj je bil organiziran 13 in 14. Februarja 2016 v Lužarjevem skednju v Podcerkvi. Pod mentorskim vodstvom Loredane Zega so zelo hitro napredovali. Tudi tisti, ki so mislili daniso posebej umetniško nadarjeni. Na kaligr 2016 1tečaju si je vsak izbral eno izmed štirih različnih kaligrafskih pisav (Unciala, Karolina, Gotica tekstura ali Copperplate). http://kaligrafijazloredano.blogspot.si/p/ucim-za-vas-i-teach-4-u.html .

kaligr 2016 2Začeli so s spoznavanjem pisav in pisala, ki je na začetku delalo težave. S pomočjo mentorice so udeleženci hitro osvojili pravilno držo peresa in pa seveda pripravo črnila. Pot jih je nato peljala skozi spoznavanje harmonije – sozvočja elementov, ki so pomagali najti skupni imenovalec črkam izbrane pisave. Na ta način so pisavo lažje osvojili in si jo zapomnili. Z vajo in vztrajnostjo so spoznali čar kaligrafske pisave. Zanimivo je bilo opazovati s kakšno zagnanostjo so se lotili dela in že prvi dan presenečeni nad svojim delom odšli zadovoljni domov. Drugi dan so s ponosom ugotovili, da se jim je tisto, kar se je zdelo prej nedosegljivo, padlo v naročje. S svojim trudom so prišli do vznemirljive izkušnjev pridobivanju novega, čudovitega znanja!

kaligrafija2016

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA