20160215 100501Benjamin Žnidaršič je umetnik, ki s svojim delom velikokrat seže v polje žive umetnosti. Izhodišče njegovega dela je pogosto njegova pozicija invalida, katerega preizkušnja je njegova neposredna okolica. Njegova dela so bila predstavljena na številnih razstavah in ex-temporih doma in po svetu. Benjamin Žnidaršič je polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.

"Razstava Moje slike, ki ga umetnik predstavlja od 8. februarja 2016 v galeriji »Štala« predstavlja njegov cikel ustvarjanja v zadnjih štirih letih. Njegove slike so polne čistih, močnih in živih barv, z motivi iz vsakdanjega življenja. »Človek postane vesel ob gledanju njegovih slik, kjer mu kot slikarju uspe z navidez preprosto slikarsko tehniko jasnih čistih površin in sredozemsko uglašenih barv zgraditi premišljeno, harmonično kompozicijo. Njegove slike so božansko sončne. Pred njimi ne moreš ostati ravnodušen. Tu je skladje barvnih ploskev, nikjer nobene moteče ostrine, sredozemska prešernost, tiha ubranost, predvsem pa veselje do življenja.”, je o njegovih delih napisal Bernd Wittschinsky.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA