20160426 153443FOTOGRAFIJE

26. aprila 2016 so naš zavod obiskali učenci in učitelji Srednje zdravstvene šole iz Maribora. To je bila šolska ekskurzij v Loško dolino in ogled znamenitosti. Obisk Zavoda Ars Viva in motivacijsko predavanje Benjamina Žnidaršiča.

K nam je prišlo avtobus učencev ki so si pripravili pester program različnih dejavnosti. V dopoldanskem času so se družili in z lojtrnikom spoznavali naravne znamenitosti Loške doline. Potem pa so si ob izviru Veliki Obrh pripravili kosilo. V naravnem okolju jim je kosilo še bolj teknilo. Popoldan so preživeli v zavodu ARS VIVA, kjer jim je Benjamin Žnidaršič predstavil delovanje zavoda in spregovoril o življenju na 20160426 153426invalidskem vozičku. O izkušnjah, ki si jih je nabral ob delu in sicer v življenju. Spregovoril je o motivaciji v šoli. Kadar si nekaj želimo, hočemo, se nam zdi vredno, smo za doseganje cilja tudi motivirani. Problem nastane šele takrat, ko na poti naletimo na kakršnekoli težave in zaradi njih prehitro obupamo.
Dobro se je zavedati, da zadovoljujemo neko potrebo tudi takrat, ko želimo odstopiti od zastavljene naloge. Običajno gre takrat za čisto enostavno potrebo po lagodju in nenaporu. V tistem trenutku se nam lahko zdi zadovoljitev te potrebe pomembnejša. Kasneje nam bo morda žal.
Zato je zelo prav, da poznamo sami sebe in naše naravne mehanizme, da se bomo lahko tudi v takih trenutkih pravilno odločili. Na pomoč bomo poklicali svojo voljo in se spomnili pomembnosti cilja, ki smo se ga namenili doseči.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA