20160506 125239FOTOGRAFIJE

Natalija Bukovec študentka in tutorka študentom s posebnimi potrebami na Fakulteti za upravo, je bila avtorica projekta Izražanje. Za pripravo 20160506 123550slikarskega projekta Izražanje se je odločila zaradi želje po kulturnem izobraževanju študentov invalidov. Pod mentorskim vodstvom članov Zavoda ARS VIVA Benjamina Žnidaršiča in Željka Vertlja so ustvarjali: Amir Alibabić, Aljaž Božičko, Blaž Kotnik, Domen Retelj, Tilen Ribnikar, Amadea Ris in Natalija Bukovec.

Znotraj projekta so na treh slikarskih srečanjih v aprilu 2016 v prijetnem vzdušju ustvarili čudovite slike, ki govorijo svoje zgodbe, in med seboj navezali prijateljske stike. Študentje, ki se nikoli niso ukvarjali s slikanjem, so se v tem preizkusili in ugotovili, da jim pomaga pri izražanju svojih čustev. Slikalo je tudi nekaj študentov s predhodnimi izkušnjami, ki so se za sodelovanje odločili zaradi spoznavanja slikanja na drugačen način. Na koncu projekta so 6.5.2016 pripravili razstavo v informacijski pisarni MO Ljubljana. Razstavo je odprl župan Zoran Janković, na razstavi pa je spregovoril tudi dekan Fakultete za upravo izr. prof. dr. Janez Stare.

Misel

Kultura je tisti del vsakdanjega življenja, ki ljudem širi obzorje, plemeniti duha, izboljšuje medsebojne odnose, ter širi strpnost in omogoča sodelovanje. Naša prihodnost je vse, kar imamo, zaradi nje smo, kar smo, in delamo tisto kar delamo.
 

{source}
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/sl_SI/sdk.js#xfbml=1&version=v2.12';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" data-width="200" data-small-header="false" data-adapt-container-width="false" data-hide-cover="false" data-show-facepile="false"><blockquote cite="https://www.facebook.com/zavodarsviva/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/zavodarsviva/">ZAVOD ARS VIVA</a></blockquote></div>
{/source}

NASTANITEV HOSTEL

V okviru zavoda deluje YOUTH HOSTEL ARS VIVA